Vilka spelare vinner de olika skytteligorna runtom i Europa?

Vilka som kommer att vinna de olika skytteligorna runtom i Europa är alltid ett hett diskussionsämne i samband med säsongsstarten. Tittar vi närmare på de sydeuropeiska ligorna blir det sannolikt en spelare från Paris St-Germain som vinner den franska skytteligan. Frågan är väl endast om det blir Mbappé eller Neymar.

På den iberiska halvön är Benzema hett tips att vinna den spanska skytteligan. Men han kommer självfallet att möta konkurrens från Messi, Griezman och Suarez. I den portugisiska ligan är förra säsongens vinnare Haris Seferovic ett självklart alternativ, detta i konkurrens med hans lagkamrat Rafa Silva eller Portos Bruno Fernandes.

Holland och Belgien

Beger vi oss norrut till den holländska ligan är det alltid ovisst. Det kryllar av offensiva spelare och varje säsong dyker det upp nya talanger som ställer alla tips på ända. Luuk de Jong försvann till Sevilla varför förra årets vinnare Dusan Tadic får anses vara den självklara favoriten.

Den belgiska ligan är också svårtippad. Övergångarna har varit många och det har anlänt en rad nya spelare med offensiva kvaliteter som förhoppningsvis kan utmana om titeln. Förhandsfavoriterna är Mbwana Samatta och Landry Dimata men det är mycket möjligt att det blir ett okänt nyförvärv som stänker in flest mål.

Italien och Grekland

I Italien är Ronaldo en självklar vinnarkandidat. Trots att han börjar bli till åren visar han inte någon som helst tendens till att tappa i kvalitet. Men den italienska ligan är svårtippad och det finns andra mycket kompetenta målskyttar som t ex Duvan Zapata, Krzysztof Piatek eller varför inte förra årets vinnare Fabio Quagliarella.

Avslutar vi sedan än längre söderut i den grekiska ligan är det än mer oförutsägbart. Den grekiska ligan är överraskningarnas liga och det blir sällan som man tänkt sig. Kostas Fortounis och Giorgos Masouras från Olympiakos är två tänkbara kandidater med en tänkbar utmanare i Dimitrios Manos som denna säsong spelar för OFI Crete.