Hur går ett riskfritt spel till?

Riskfria spel är populära bonusar som oftast går att använda på sportsbetting. Konceptet är mycket enkelt. Riskfria spel ger tillbaka pengar till spelaren om denne skulle förlora. Om spelaren skulle vinna så får spelaren behålla de vunna pengarna. Det kan finnas olika villkor som inskränker bonusen, men detta är själva konceptet med riskfria spel.

Ett exempel på ett riskfritt spel är ”riskfritt upp till 500 kronor”. Då ska det spelet tolkas som att du får sätta ett valfritt spel på 500 kronor. Du kanske tycker att det är en bra idé att spela på ett spel som potentiellt kan ge dig 10 gånger pengarna. Vinner du spelet så får du 5000 kronor betalt och alla pengarna är dina. Detta är uppenbarligen det bästa resultatet för dig. Men om du förlorar ditt spel så ska du få dina 500 kronor som du satsade tillbaka. Så det är därför som det kallas för ett riskfritt spel.

Om du tagit en bonus någon gång så är du säkert medveten om att bonusen alltid har ett tak. Det är likadant med ett riskfritt spel. Ett riskfritt spel kan vara mycket värdefullt, eller så kan det vara närapå värdelöst. Det beror dels på hur stort riskfritt spel som man får. Det beror också på om man måste omsätta pengarna som man eventuellt får tillbaka.

Säg att du förlorar spelet och får pengarna tillbaka. Vissa spelbolag låter spelaren gör precis vad han eller hon vill med pengarna utan några som helst förbehåll. Andra spelbolag vill att pengarna som man fått tillbaka omsätt en gång till ett odds på 1.50 eller mer. Det bör inte känns som alldeles orimligt. Men så finns det andra spelbolag som vill att man ska omsätta pengarna långt fler gånger än så. Och ofta till orimligt höga odds. Det kan förvandla ett till synes bra riskfritt spel till ett dåligt. Så det är en bra idé att ögna igenom villkoren som gäller för det riskfria spel som du är intresserad av att spela med.