Stryktipset – så spelar man

Stryktipset är ett spel på 13 fotbollsmatcher som anordnas av Svenska Spel. Det är inte alls svårt att lära dig hur du spelar och du kan spela både i butiker som är Svenska Spel-ombud samt på Svenska Spels hemsida. I stort innebär Stryktipset att du ska tippa på 13 matcher på engelsk liga- eller cupfotboll, där du ska välja om matcherna slutar med hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. Du ska alltså välja 1, X eller 2 i varje match och försöka få in alla 13 rätt för högsta vinsten. Du vinner om du har mellan 10 och 13 stycken rätt.

Så gör du steg för steg

På tipskupongen, både online och hos ombud, står alla 13 matcher på rad och de har alla rutor för 1, X och 2. 1 står för hemmavinst, X för oavgjort och 2 för bortavinst. Laget som står till vänster är alltid hemmalaget, vilket gör det enkelt för dig att komma ihåg. Förutom att kryssa i endast ett alternativ kan du även fylla i två eller tre rutor på en och samma match, detta kallas halv- eller helgardering. Detta ger större vinstchanser men också en högre insatskostnad. Du kan också använda dig av Xperten som tar ut ett spel till dig baserat på experter och slumpen.

Mer information om Stryktipset

Du kan också spela systemspel och det finns tre olika typer av systemspel. Dessa gör att du kan spela till lägre insatser men också lägre vinstchanser. Stryktipset har en återbetalning på 65 % och chansen att ha 13 rätt är 1:1 594 323, det är alltså inte så enkelt som det kanske kan låta att vinna. Om du är ensam vinnare med 13 rätt garanteras du en vinst på minst 10 miljoner kronor. Du kan spela på Stryktipset varje lördag och spelstopp är innan den första matchen drar igång, vanligtvis klockan 15.59. Lycka till med satsandet på engelsk fotboll!